Jelas Wajah Anda Dengan Treeactiv Jerawat Cystic Tempat Rawatan

“Ini rencana serangan yang terbaik dalam kombinasi dengan rawatan topikal bahawa anda telah menggunakan untuk merawat anda jerawat, seperti proaktif, gel, teh, dan lain-lain.,” nasihat dokter kulit Dr. Elizabeth Tanzi.

Anda tidak harus hidup dengan jerawat, karena ada beberapa yang sangat berkesan rawatan untuk itu. Berunding dengan anda dokter atau dokter kulit untuk mendiskusikan pilihan anda. Juga membuat janji jika anda jerawat menjadi lebih teruk walaupun selepas rawatan atau anda mempunyai parut di tempat di mana anda jerawat itu. Jerawat berlaku apabila mati sel-sel kulit dan minyak blok folikel rambut, yang boleh menyebabkan bakteria berkembang dan menyebabkan radang dan iritasi. Ada banyak bentuk jerawat, termasuk whiteheads, bintik hitam, jerawat dan kista. Kebanyakan orang mengalami beberapa bentuk jerawat dalam hidup mereka, terutama remaja dan wanita di masa-masa tertentu pada mereka haid.

acne

Antibiotik Oral mengurangkan bakteria pada kulit, perubahan komposisi air yang tinggi dan / atau mengurangkan radang. Mereka boleh disarankan untuk sederhana untuk jerawat yang teruk atau jerawat yang tidak menjawab untuk topikal ubat-ubatan. Bagaimanapun, peningkatan mungkin tidak kelihatan sehingga tiga bulan selepas permulaan rawatan.

Arang dan 2% teh pek satu-dua pukulan terhadap jerawat, ditambah kasar tekstur menyediakan fizikal pengelupasan untuk menyumbat liang. “Ini adalah sebuah pembersihan sesuai penyelesaian jika kau mempunyai kulit yang berminyak dan tersumbat liang dengan whiteheads dan bintik hitam, tanpa banyak radang jerawat,” kata Raja. Ia juga satu alternatif yang baik untuk gel jika kulit anda tidak menerimanya dengan baik, dia menambah. Kadang-kadang anda sakit puan boleh memberikan wawasan ke dalam jerawat anda, terutama ketika datang untuk memutuskan apakah kontrol kelahiran boleh membantu anda wabak. FDA meluluskan Estrostep, Orto Tri-Cyclen dan Yaz untuk melawan jerawat, tetapi silap mata adalah untuk bersabar seperti itu bisa mengambil ke empat bulan untuk melihat hasilnya.

Dalam belajar di mana jerawat pesakit digunakan 1.2% clindamycin fosfat / 2.5% gel gel di pagi hari dan dimas 0.05% tretinoin gel di malam hari, kebanyakan pasien telah tiada kulit sampingan kesan-kesan sepanjang belajar. Ia telah menyimpulkan bahwa penggunaan Ceramides Pembersih dan Ceramides Krim Pelembab yang disebabkan baik toleransi, tidak mempengaruhi rawatan yang lebih baik dan mematuhi aturan. Juga, bakteria yang menjajah liang, dipanggil Cutibacterium jerawat atau propionibacteria, boleh menyebabkan radang reaksi. Hasilnya, sistem kekebalan tubuh diaktifkan, yang menyebabkan radang sel-sel untuk bermigrasi ke kawasan terlibat dan meningkatkan radang. Dengan perubahan hormon kira-kira, jerawat sering memperbaiki di awal dewasa, tapi boleh juga yang terakhir lagi. Kebanyakan orang pengalaman terburuk mereka jerawat pada tahun-tahun remaja dan tumbuh keluar dari itu.

Antibiotik Oral boleh digunakan dalam kombinasi dengan beberapa agen topikal. Jenis yang sama yang tetrasiklin, minocycline, erythromycin dan doxycycline. Azelaic berkesan untuk ringan untuk sederhana jerawat apabila disapu pada kepekatan 15% -20%. Rawatan dua kali sehari selama enam bulan adalah perlu dan berkesan sebagai topikal gel 5%, isotretinoin 0.05% dan erythromycin 2%. Azelaic adalah berkesan jerawat disebabkan oleh kemampuan untuk mengurangkan pengumpulan sel-sel kulit dalam folikel dan anti-dan anti radang. Ia mempunyai sedikit kulit kesan pemutihan disebabkan oleh kemampuan untuk menghalang kulitnya sintesis.