Jerawat Di Kanak-kanak

Matlamat semua jerawat rawatan adalah untuk menghalang jaringan parut. Jerawat yang teruk, tidak dirawat untuk masa yang lama, boleh menyebabkan parut. Doktor anda boleh memberitahu anda tentang beberapa cara untuk merawat parut jerawat. Ini biasanya pilihan pertama untuk orang-orang dengan ringan ke sederhana jerawat. Ada pelbagai aktif anti-jerawat ejen, seperti, gel, antibiotik (sebagai contoh, erythromycin, tetrasiklin dan clindamycin), retinoids (sebagai contoh, tretinoin, isotretinoin dan adapalene), azelaic dan nicotinamide .

acne

Cyproterone asetat-mengandungi pengendalian kelahiran pil muncul untuk menurunkan jumlah dan bebas IGF-1 peringkat. Telah menunjukkan 40 untuk 70% pengurangan luka jerawat digabungkan dengan pengendalian kelahiran pil. Kajian 2014 mendapati bahawa antibiotik oral muncul untuk menjadi sedikit lebih berkesan dari pengendalian kelahiran pil dalam mengurangkan beberapa radang luka jerawat selepas tiga bulan.

Kaedah rawatan yang berbeza dari topikal dadah, cahaya matahari dan cahaya ultraviolet untuk antibiotik dan hormon. Contoh topikal ubat-ubatan termasuk gel, teh, dan adapalene, yang berkesan yang biasa dijual sebagai gel atau krim. Bagaimanapun, di sebahagian daripada kes-kes, ada kecenderungan untuk spontan penyembuhan selama beberapa bulan. Jerawat adalah kulit yang biasa keadaan yang mempengaruhi sehingga 85 persen dari remaja muda dan orang dewasa. Jerawat berlaku apabila minyak dari kelenjar minyak dan sel-sel kulit mati kelom liang dan menyebabkan bintik hitam dan whiteheads.

Isotretinoin adalah ubat preskripsi yang diambil secara lisan untuk teruk, cystic atau radang jerawat. Isotretinoin mengurangkan saiz kelenjar minyak yang membuat kulit minyak. Ia juga meningkatkan pengelupasan sel-sel kulit dan mempengaruhi folikel rambut. Isotretinoin boleh hapuskan jerawat di kebanyakan orang yang menggunakannya.

Mereka harus digunakan untuk seluruh terjejas kulit (sebagai contoh, seluruh wajah), dan bukan hanya kawasan individu, biasanya setiap malam atau dua kali hari, bergantung pada rawatan. Untuk orang-orang dengan beberapa bintik hitam atau jerawat, ia mungkin cukup untuk perlahan-lahan mencuci muka dengan sabun yang lembut 2-3 kali sehari. Bagaimanapun, yang berlebihan pembersihan boleh memburukkan lagi jerawat. Juga, bukan preskripsi produk dengan gel telah anti dan kesan pengeringan, membantu untuk menyekat liang untuk mencegah pembentukan luka-luka.

Semua retinoids mengurangkan kulit asli perlindungan UV, membuat pengguna ini produk yang lebih sensitif untuk sinar matahari dan meningkatkan risiko terbakar sinar matahari. Oleh itu, mengelakkan berpanjangan ke cahaya dan cahaya matahari dan menggunakan pelindung matahari setiap hari. Kami krim jerawat hanya disediakan oleh preskripsi karena ia mengandungi preskripsi bahan-bahan yang anda tidak mendapatkan lebih dalam maksimum kekuatan KAUNTER produk jerawat. Preskripsi krim jerawat berkesan boleh merawat bentuk yang lebih teruk dari jerawat seperti jerawat cystic. Sementara tidak ada jaminan bahwa sebarang rawatan jerawat akan membuat anda bebas jerawat, banyak wanita tidak dapat untuk merawat jerawat berkesan sebelum berjaya dengan resep krim jerawat. Pastikan untuk memeriksa setiap pembersih dan pelembap untuk yang lain jerawat-berjuang bahan-bahan seperti gel, teh pohon minyak, atau pfc asid.